Քաղցկեղի դեմ պայքարի համար անսպասելի միրգ է անվանվել

image_750x_67e2fcb43435a

Հայտնի ախտաբան և Անգիոգենեզ հիմնադրամի հիմնադիր Ուիլյամ Վ. Լին խրախուսում է կիվի ներառել ամենօրյա սննդակարգում: Նա խոսելմ է մի ուսումնասիրության մասին, որը ցույց է տվել, որ մրգի կանոնավոր օգտագործումը կարող է զգալիորեն բարելավել առողջությունը՝ ԴՆԹ-ն պաշտպանելու և քրոնիկ հիվանդությունների, այդ թվում՝ քաղցկեղի զարգացումը կանխելու ունակության շնորհիվ:

Գիտական ​​հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ օրական մեկ կիվի ուտելը 60%-ով նվազեցնում է ԴՆԹ-ի վնասման վտանգը։ Այս ազդեցությունը ձեռք է բերվում C և E վիտամինների բարձր պարունակության, ինչպես նաև մրգի հակաօքսիդանտ հատկությունների շնորհիվ։

Ավելին, սննդակարգում կիվի ներառելը օգնում է վերականգնել արդեն իսկ վնասված ԴՆԹ-ն, ինչը դրականորեն է ազդում օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա։