Դիետոլոգը պատմել է, թե ինչ հիվանդություններից կարող է փրկել սուրճը, քանի բաժակ խմել

image_750x_67c080e522599

Առավոտյան սուրճի հատիկների բույրն արթնացնում է մեզանից շատերին: Սակայն, ինչպես պարզվում է, էներգիայի և ուժի ալիքն այն ամենը չէ, ինչին ընդունակ է հրաշք ըմպելիքը։

«Սուրճի հատիկները պարունակում են առողջարար սպիտակուցներ, ճարպեր, մանրաթել, սուրճի յուղ, ինչպես նաև միկրո և մակրոէլեմենտներ՝ մագնեզիում, մանգան։

«Այդպիսի հարուստ բաղադրությունը Երկրի վրա միլիոնավոր մարդկանց սիրելի ըմպելիքը դարձնում է շատ համեղ և առողջարար»,- Kuban News-ին հայտնել է սննդաբան Մարինա Սորոկինան սուրճի գաղտնիքները։

Այս բոլոր օգտակար հատկությունները սուրճը դարձնում են անփոխարինելի ըմպելիք բազմաթիվ հիվանդությունների կանխարգելման համար, կարծում է բժիշկը։ Պարզվում է, որ առավոտյան սուրճ խմելով մենք կարող ենք մեզ փրկել Պարկինսոնի և Ալցհեյմերի հիվանդություններից, լյարդի հեպատոզից և բազմաթիվ այլ հիվանդություններից։ Բացի այդ, տարբեր երկրների գիտնականներն իրենց հետազոտություններում բազմիցս ապացուցել են, որ սև սուրճը, որն ամեն օր խմում են, ամրացնում է հիշողությունը, օգնում է բարելավել տեսողության սրությունը, բարելավում է տրամադրությունը և բարձրացնում կենսունակությունը:

Կանխարգելման նպատակով բժիշկը խորհուրդ է տալիս օրական 2-3 բաժակից ոչ ավել սուրճ խմել։ Այնուամենայնիվ, սթրեսի ժամանակ և երբ վատ եք զգում, խորհուրդ չի տրվում սուրճ խմել։