Օդի հետ շփումը վնասակար է ցանկացած գինու համար, քանի որ դրա մեջ պարունակվող թթվածինը նպաստում է ըմպելիքի բավականին արագ օքսիդացմանը։ Ցածր ջերմաստիճանն օգնում է դանդաղեցնել այս գործընթացը, բայց ոչ երկար:
Ինչպե՞ս ճիշտ պահել բացված փրփրուն գինին:
Շամպայնը և մյուս փրփրուն գինիները սովորականից տարբերվում են իրենց բաղադրության մեջ ածխաթթու գազի առկայությամբ, որն առաջանում է բնական խմորման արդյունքում և խմիչքները փրփրուն է դարձնում։ Հենց նա է պատասխանատու շիշը բացելիս խցանի «կրակոցի» և բաժակների պատերին պղպջակների համար։
Բաց շամպայնի և դրա անալոգների պահպանման ժամկետը կարող եք երկարացնել մինչև երկու-երեք օր՝ օգտագործելով կողպեքով հատուկ խցան, որը կկանխի ածխաթթու գազի գոլորշիացումը:
Ինչպե՞ս ճիշտ պահել բացված սովորական գինին:
Եթե տոներից հետո դեռ կիսատ է մնացել սպիտակ կամ կարմիր գինին, շշերը պինդ փակեք օրիգինալ խցաններով կամ բազմակի օգտագործման խցաններով և դրեք սառնարան։ Նման պայմաններում ալկոհոլը կարող էք անվտանգ պահել մինչև երեք օր՝ առանց օքսիդացման վախի։
Ի դեպ, նման դեպքերում շատերն օգտագործում են, այսպես կոչված, վակուումային խցան, որի օգնությամբ օդը դուրս է մղվում շշից։