Ի՞նչ առողջական խնդիրներ կօգնի լուծել նուշը, եթե ճիշտ ուտեք

image_750x_JXCHYuEvvP50M

Նուշը օգտակար է առողջության համար, եթե այն պատշաճ կերպով եփվի: Նուշը ամենատարածվածներից է: Սննդաբան Մարգարիտա Կորոլևան բացատրել է, թե ինչպես դրանք հատկապես օգտակար դարձնել և լուծել մի շարք առողջական խնդիրներ:

 

Նուշը կարող է իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը E վիտամինի և կալցիումի շնորհիվ: Ռիբոֆլավինը և L-կարնիտինը դրական ազդեցություն ունեն ուղեղի վրա, ինչը նշանակում է, որ կարող են նվազեցնել Ալցհայմերի հիվանդության առաջացման ռիսկը:

Իր Telegram ալիքում Կորոլևան նշել է, որ օրական խորհուրդ տրվող ընդունումը ընդամենը չորս նուշ է: Դրանք պետք է թրջել գիշերը և ուտել արթնանալուց անմիջապես հետո: Դա պայմանավորված է նրանով, որ չորացրած նուշի կեղևը պարունակում է ֆերմենտի արգելակիչ, որը արտազատվում է թրջելուց հետո:

 

 

«Նուշի մեջ պարունակվող հանքանյութերի, վիտամինների և ֆոսֆորի շնորհիվ ոսկորները դառնում են ավելի ամուր: Ֆոսֆորը կանխում է օստեոպորոզը և բարելավում է ատամներն ու ոսկորները: Դրանցում կալիումի պարունակությունը իջեցնում է արյան ճնշումը, իսկ նատրիումի ցածր պարունակությունը վերահսկում է այն»: «Նուշի միջոցով հաստ աղիքում սննդի շարժը բարելավելով՝ նվազում է քաղցկեղի զարգացման ռիսկը», – ընդգծեց բժիշկը:

You may have missed