Ինչո՞ւ է պետք նուռ օգտագործել․ բժշկի խորհուրդը

image_750x_67ab542b7c46f

Նուռը բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտանոթային համակարգի վրա, ունի հակաբորբոքային հատկություն և նվազեցնում է բազմաթիվ հիվանդությունների վտանգը, ասել է գաստրոէնտերոլոգ Եվգենի Բելոուսովը։

 

Բժիշկը РИАМО-ի հետ զրույցում բացահայտել է այս մրգի օգտակար հատկությունները։

Բժշկի խոսքով` նուռը նվազեցնում է խոլեստերինի սալերի, աթերոսկլերոզի, սրտի կաթվածի և ինսուլտի առաջացման վտանգը, ինչպես նաև օգնում է շաքարախտի և դեպրեսիայի դեմ պայքարում, արգելակում է կրծքագեղձի ուռուցքների զարգացումը և մեղմացնում դաշտանադադարի ախտանիշները։

 

Բացի այդ, մկների վրա անցկացված փորձը ցույց է տվել, որ նուռը ներուժ ունի Ալցհեյմերի հիվանդության դեմ պայքարում։

«Նուռը երեք անգամ ավելի շատ հակաօքսիդանտներ է պարունակում, քան կարմիր գինին կամ, օրինակ, կանաչ թեյը։ Նուռը պարունակում է շատ վիտամիններ և միկրոտարրեր, այդ թվում՝ երկաթ, կալիում, կալցիում և ֆոսֆոր։ Բացի այդ, այն ունի շատ ցածր կալորիականություն՝ ընդամենը 72 կկալ 100 գրամ հացահատիկի համար, ուստի այն կատարյալ է նաև դիետիկ սննդի համար»,- հավելել է բժիշկը։