Մակարոնեղենն ամենաբազմակողմանի կողմնակի ճաշատեսակներից է, որը շատ տնային տնտեսուհիներ պատրաստում են մի քանի օր առաջ։ Այնուամենայնիվ, դա անելը նպատակահարմար չէ:
Դիետոլոգների կարծիքով՝ մակարոնեղենը պետք է ուտել անմիջապես եփելուց հետո, կարիք չկա այս ուտեստը թողնել ավելի ուշ, այլապես կարող եք լուրջ առողջական խնդիրներ ունենալ։
Belnovosti հրատարակությանը տված հարցազրույցում փորձագետները բացատրել են, որ տաքացրած մակարոնեղենը կարող է տարբեր մուտացիաներ առաջացնել բջիջներում։ Բանն այն է, որ նման արտադրանքը պարունակում է օսլա։ Երբ նորից տաքացվում է, այն փոփոխվում է:
Արդյունքում, նման մթերքները պարունակում են ազատ ռադիկալներ, որոնք կարող են վնասել առողջ բջիջները, նշել են սննդաբանները։ Բացի այդ, տաքացրած մակարոնեղենը դժվար է մարսել՝ վնասելով աղեստամոքսային տրակտին։
Հատկապես վտանգավոր է այս ուտեստը տաքացնել միկրոալիքային վառարանում, նշում են սննդաբանները։ Նրանք խորհուրդ են տվել նախապես չեփել մակարոնեղենը և ընտրել կոշտ ցորենից պատրաստված մթերքներ։