Ուսումնասիրությունները կապում են արևածաղկի սերմի օգտագործումը մի շարք առողջապահական օգուտների հետ, ներառյալ այնպիսի պայմանների զարգացման ռիսկի նվազեցում, ինչպիսիք են արյան բարձր ճնշումը կամ սրտի հիվանդությունը: Նրանք նաև պարունակում են սննդանյութեր, որոնք կարող են աջակցել ձեր իմունային համակարգին և բարձրացնել ձեր էներգիայի մակարդակը:
Ահա արևածաղկի սերմերի առողջության որոշ օգուտներ.
Կարճատև կամ քրոնիկ բորբոքում ունեցող մարդկանց համար արևածաղկի սերմերը կարող են հակաբորբոքային ազդեցություն ունենալ: Արևածաղկի սերմերը պարունակում են վիտամին E, ֆլավոնոիդներ և այլ բուսական միացություններ, որոնք կարող են նվազեցնել բորբոքումը:
Արևածաղկի սերմերը հարուստ են «լավ» ճարպերով, այդ թվում՝ պոլիչհագեցած և միանհագեցած ճարպերով։ Արևածաղկի սերմերի օգտագործումը կապված է սրտի հիվանդությունների ցածր մակարդակի, լավ խոլեստերինի բարձր մակարդակի և արյան նորմալ ճնշման հետ:
Արևածաղկի սերմերը բազմաթիվ վիտամինների և հանքանյութերի աղբյուր են, որոնք կարող են աջակցել ձեր իմունային համակարգին և բարձրացնել վիրուսների դեմ պայքարելու ձեր ունակությունը: Դրանք ներառում են ինչպես ցինկ, այնպես էլ սելեն: Ցինկը կենսական դեր է խաղում իմունային համակարգում՝ օգնելով մարմնին պահպանել և զարգացնել իմունային բջիջները: Սելենը նաև դեր է խաղում բորբոքման նվազեցման, վարակի դեմ պայքարի և իմունիտետի բարձրացման գործում:
Վիտամին B1 (նաև հայտնի է որպես թիամին), որը առկա է արևածաղկի սերմերում, կարող է օգնել ձեզ սնունդը վերածել էներգիայի, ինչը կօգնի ձեզ ակտիվ մնալ ողջ օրվա ընթացքում: Սելենը կարող է մեծացնել արյան հոսքը և ավելի շատ թթվածին հասցնել ձեր մարմնին:
Արևածաղկի սերմերը հարուստ են սպիտակուցներով և առողջ ճարպերով, ինչպես նաև հակաօքսիդանտներով, որոնք կարող են նվազեցնել լուրջ հիվանդությունների վտանգը:
Չնայած արևածաղկի սերմերը հարուստ են սննդանյութերով, սակայն դրանք բավականին բարձր կալորիականություն ունեն: Կարևոր է, որ չափաբաժինները չգերազանցեն օրական 30 գրամը։ Ուտելուց առաջ կալորիաների սպառումը դանդաղեցնելու համար շատերը մանրացնում են կեղևավորված արևածաղկի սերմերը, խառնում մեղրի հետ և օգտագործում մեկ թեյի գդալ ուտելուց անմիջապես առաջ: