Խանութում գնված պատրաստված սնունդը կարող է թունավորման պատճառ դառնալ, նույնիսկ եթե այն թարմ տեսք ունի և հաճելի հոտ է գալիս: Այս մասին խոսել է թերապեւտ Նադեժդա Չերնիշովան, գրել է aif.ru-ն։
Ըստ մասնագետի՝ հասկանալի է, որ եթե կարկանդակը կամ աղցանը տարբերվում են արտաքինով կամ համով, ապա երաշխավորված է, որ պարունակում են մանրէներ, ինչպիսիք են սալմոնելան, և նման սնունդ ոչ մի դեպքում չի կարելի ուտել։ «Բայց եթե պատրաստի արտադրանքը լավ տեսք ունի, դա չի նշանակում, որ այն չի պարունակում վնասակար մանրէներԹ Տեղի է ունենում, այսպես կոչված, բնադրված միկրոբների ընդունում, երբ մեկ գդալ աղցանի մեջ վնասակար միկրոօրգանիզմների գաղութ է ապրում, և ինչ-որ մեկը կարող է ստանալ այն, և առաջանա թունավորում»,- ընդգծել է մասնագետը։
Նրա խոսքով՝ անհնար է երաշխավորել, որ նորմալ տեսքի և համի արտադրանքը չի պարունակում մանրէներ, ուստի ավելի լավ է խուսափել խանութից գնված աղցաններից։