Կան մի քանի հնարքներ, որոնք կօգնեն թարմ վարունգը երկար ժամանակ խրթխրթան և համեղ պահել։ Առաջին մեթոդի համար մեզ անհրաժեշտ է ջուր և աղ։ Դրանք կօգնեն բանջարեղենը թարմ պահել մոտ երկու շաբաթ։ Վերցնում ենք ապակե տարա, բանջարեղենը պինդ փաթեթավորում ենք ու սառը ջրով լցնում, որի մեջ լուծել ենք մեկ ճաշի գդալ աղ։
Հաջորդը, փակեք տարան կափարիչով և դրեք այն սառնարանում: Վարունգները չեն կորցնի իրենց թարմությունը, և անհանգստանալու կարիք չկա, որ դրանք թույլ աղած կդառնան. կեղևը պարզապես մի փոքր աղի համ կստանա։ Այս բանջարեղենը իդեալական է աղցաններ պատրաստելու համար։
Պահպանման ժամկետը երկարացնելու մեկ այլ մեթոդ վակուումն է: Վերցնում ենք մաքուր և չոր վարունգ, մի քանիսը լցնում փակ ցելոֆանե տոպրակների մեջ, փոշեկուլով օդը հանում և կապում պարկը։ Հաջորդիվ այն դնում ենք սառնարան։ Այս մաքուր ձևով վարունգը կարելի է պահել մի քանի շաբաթ: