Քայքայում են ստամոքսը. բժիշկն ասել է, թե որ 2 ապուրներից է պետք անհապաղ հրաժարվել

Մարդը հեշտությամբ կարող է առանց ապուրների: Այնուամենայնիվ, եթե դուք պարզապես սիրում եք ուտեստները, ապա ոչ ոք ձեզ չի արգելում դրանք ուտել։ Արժե ընդմիշտ հրաժեշտ տալ միայն երկու տարբերակին՝ մեծամասնության կողմից ամենասիրվածին:

 
 

Գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան ՌԻԱ Նովոստիին տված մեկնաբանությունում նշել է, որ սննդակարգից պետք է հանել բոլոր ճարպային և հարուստ ապուրները, ինչպիսիք են բորշը և խարչոն։ Ամեն ինչ վերաբերում է նրանց ոչ միանշանակ ազդեցությանը ստամոքս-աղիքային համակարգի վիճակի վրա:

 

 
 

Ե՛վ բորշը, և՛ խարչոն սովորաբար եփում են տավարի արգանակի մեջ։ Ուտեստները ներառում են նաև օսլա պարունակող բանջարեղեն, ինչպիսիք են կարտոֆիլը, սպիտակ բրինձը և շատ համեմունքներ: Ստացվում է գոհացուցիչ ու հարուստ, բայց, ավաղ, ոչ այնքան օգտակար մարսողական համակարգի համար։ Իրենց ճարպային պարունակության պատճառով նման ապուրները կարող են բացասաբար անդրադառնալ առողջության վրա։ Խարչոն և բորշը հատկապես վնասակար կլինեն պանկրեատիտ, գաստրիտ, խոլեցիստիտ կամ էնտերոկոլիտ ունեցողների համար։

 

Ապուրը  խմելը կարող է հանգեցնել տհաճ ախտանիշների սրման։ Նույնիսկ առողջ մարդկանց մոտ ճաշատեսակները երբեմն ցավ ու այրոց են առաջացնում ստամոքսում։ Ինչ վերաբերում է հավի արգանակին: Դա, անշուշտ, կտեղավորվի սննդակարգում, հատկապես մրսածության և գրիպի դեպքում:

Մեկնաբանություններ
Լրահոս
Loading...
End of content.
No more posts to load.