Բժիշկը բացատրել է, թե ինչու է պետք ամեն օր տոֆու ուտել

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սննդակարգում տոֆուի մշտական ​​ներառումը կարող է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը: Եթերային ամինաթթուների առկայության և խոլեստերինի բացակայության պատճառով այս մթերքը դրական ազդեցություն է ունենում օրգանիզմի վրա՝ դանդաղեցնելով քաղցկեղի բջիջների աճը։ Բացի այդ, տոֆուն հայտնի է առողջ ոսկորների և ատամների համար իր օգտակար հատկություններով։

 
 

Սննդաբան Պոլինա Ժուրավլևան նշել է, որ տոֆուն իր սիրելի արտադրանքն է, հայտնում է ռուսական Հանրային լրատվական ծառայությունը։

Փորձագետն ասել է, որ այն միշտ կարելի է ուտել ցանկացած ձևով՝ տոֆուն կարելի է տապակել գրիլի կամ տապակի վրա, ավելացնել աղցանի մեջ կամ նույնիսկ պատրաստել աղանդեր։ Ըստ մասնագետի՝ այս մթերքը սպիտակուցի և ամինաթթուների էական աղբյուր է բուսական ծագմամբ։

 
 

Ժուրավլեւան նաեւ զգուշացրել է, որ շուկայում այս սննդամթերքի բազմաթիվ կեղծիքներ կան։ Իրական տոֆուն պատրաստվում է հնագույն բաղադրատոմսերի համաձայն և շատ էկոլոգիապես մաքուր է: Դրա արտադրության գործընթացում օգտագործվում է քաղցրահամ ծովի ջուր։ Ընդհանուր առմամբ, տոֆուն կարելի է պատրաստել նաև տանը, քանի որ շատ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել առցանց։

 

«Առանցքայինն այն է, որ այս մթերքը խոլեստերին չի պարունակում»,- ընդգծել է սննդաբանը։ Բացի այդ, տոֆուն կալցիումի, երկաթի, վիտամինների, բջջանյութի և այլ օգտակար նյութերի արժեքավոր աղբյուր է։

 

Մասնագետը համոզված է, որ այս մթերքը պետք է ներառել յուրաքանչյուր մարդու սննդակարգում՝ անկախ տարիքից։

«Սա երկարակեցության արդյունք է։ Ես չզարմացա, երբ իմացա, որ դա փրկում է քաղցկեղից»,- եզրափակել է Ժուրավլեվան։

Մեկնաբանություններ
Լրահոս
Loading...
End of content.
No more posts to load.