3 պատճառ, թե ինչու պետք է օգտագործել դառը շոկոլադ շաբաթական գոնե 2 անգամ

Մուգ դառը  շոկոլադը պատրաստվում է կակաոյի հատիկներից և կակաոյի կարագից. դրանք հիանալի հակաօքսիդանտներ են: Նրանց շնորհիվ - նվազեցնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների ռիսկը` սրտի կաթված, ինսուլտ;

- պայքարում է ազատ ռադիկալների դեմ՝ քաղցկեղի հետ կապված մասնիկների դեմ

 
 

 - նորմալացնում է արյան ճնշումը, քանի որ այն բարելավում է էնդոթելիի աշխատանքը՝ զարկերակների ներքին շերտը։

 

Բացի այդ, շոկոլադը բնական հակադեպրեսանտ է: Այն պարունակում է մի քանի նյութեր, որոնք ազդում են տրամադրության վրա։

 

Շոկոլադի բոլոր տեսակները տարբերվում են շաքարի պարունակությամբ: Հենց դա նվազեցնում է քաղցրավենիքի «օգտակարությունը» օրգանիզմի համար՝ կաթի և սպիտակի մեջ այն ավելի շատ է, քան դառը: Մենք ընտրում ենք մուգ շոկոլադը հենց այն պատճառով, որ կակաոյի հատիկները պետք է առաջին տեղում լինեն բաղադրության մեջ. սկզբունքորեն հենց դրա համար ենք շոկոլադ ուտում:  Շաքարային դիաբետով ախտորոշվածները պետք է խուսափեն շոկոլադից։ Խորհուրդ չի տրվում նաեւ երեխաներին շոկոլադ ուտել շաբաթական 2-3 անգամից ոչ ավել՝ յուրաքանչյուրը մոտավորապես 30-40 գ։ Մուգ շոկոլադի չափից շատ ուտելը (առողջական հակացուցումների բացակայության դեպքում) առաջացնում է հոգնածություն և քնկոտություն։

Մեկնաբանություններ
Լրահոս
Loading...
End of content.
No more posts to load.