Ամենավտանգավոր պանիրն անվանվել է. ոմանց համար այն «թույն է», իսկ ոմանց համար՝ օգտակար

Կոշտ պանիրները հաստատապես մտել են մարդկանց ամենօրյա սննդակարգ։ Այնուամենայնիվ, բոլոր տեսակներն անվտանգ են առողջության համար, հայտնել է կենսատեխնոլոգ Դմիտրի Կուլիկովը։ Տեխնիկական գիտությունների թեկնածուն ՌԻԱ Նովոստիին տված հարցազրույցում նշել է, որ ամենավնասակար պանիրներն են Դորբլուն, ռոքֆորը, կամեմբերը և բորբոսով այլ տեսակներ։

 

Դրանք համարվում են դելիկատես, բայց պարունակում են նաև թունավոր նյութեր, որոնք կարող են առաջացնել լիստերիոզի, էնցեֆալիտի և մենինգիտի զարգացում։ Բորբոսնած պանիրները չպետք է օգտագործեն ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ ունեցող մարդիկ, հղի կանայք կամ երեխաները: Առողջ մեծահասակների համար դրանք կարող են նույնիսկ օգտակար լինել փոքր քանակությամբ:

Ցանկացած պանիր պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում և այլ վիտամիններ ու միկրոտարրեր, որոնք բարելավում են մաշկի վիճակը, մազերը, եղունգները, օգնում են արագ ձեռք բերել մկանային զանգված և նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների վտանգը: Դրական ազդեցություն ստանալու համար խորհուրդ չի տրվում գերազանցել օրական 40–50 գ նորման։ Եթե ​​խոսենք պանրի ամենավտանգավոր տեսակի մասին, ապա դա կարող է լինել կասու մարցուն։ Կենսատեխնոլոգիան նշել է, որ այն արտադրվում է Սարդինիայում (Իտալիա),, դա հազվագյուտ և շատ թանկ դելիկատես է:

Մեկնաբանություններ
Լրահոս
Loading...
End of content.
No more posts to load.