Բաժին : Հասարակություն
Բարելավում է մարսողությունը և ուղեղի աշխատանքը. որո՞նք են թթու կաղամբի օգտակար հատկությունները
Թթու կաղամբը ոչ միայն ծանոթ ուտեստ է Արևելյան Եվրոպայի շատ բնակիչների համար, այլ նաև օգտակար նյութերի պահեստ, որը կարող է զգալիորեն բարելավել մարդու առողջությունը: Այս ապրանքը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ, պրոբիոտիկներ և հակաօքսիդանտներ, որոնք օգնում են ամրապնդել իմունային համակարգը և բարելավել մարսողությունը: Ահա, թե ուրիշ ինչ արժե իմանալ:
Թթու կաղամբը պրոբիոտիկների և վիտամինների հարուստ աղբյուր է. այն կարող է օգնել մարսողությանը, բարձրացնել իմունիտետը և նույնիսկ բարելավել ուղեղի աշխատանքը: Ենթադրվում է, որ ճաշատեսակը կարող է ծագել Չինաստանում ավելի քան 2000 տարի առաջ. այն ժամանակ խմորումը սննդամթերքի արագ փչացումը կանխելու մեթոդներից մեկն էր: Այսպիսով, թթու կաղամբը դիմակայել է ժամանակի փորձությանը և դարձել է հայտնի հավելում շատ մշակույթներում:
Թթու կաղամբը հատկապես սննդարար է խմորման պատճառով, մի գործընթաց, որի ընթացքում միկրոօրգանիզմները մարսում են բնական շաքարները և դրանք վերածում ածխաթթու գազի և օրգանական թթուների:
Մասնագետները գնահատում են, որ աղիքները պարունակում են ավելի քան 38 տրիլիոն միկրոօրգանիզմներ («աղիքային ֆլորա»). այս բակտերիաները առանցքային դեր են խաղում մարսողության մեջ: Ինչպես որոշ այլ ֆերմենտացված մթերքներ, թթու կաղամբը նպաստում է աղիների առողջ բուսական աշխարհին, իսկ չպաստերիզացված թթու կաղամբի պրոբիոտիկ բակտերիաները կարող են պաշտպանել տոքսիններից և վնասակար բակտերիաներից:
Թթու կաղամբը պրոբիոտիկների և սննդանյութերի աղբյուր է, որոնք ապահովում են առողջ իմունային համակարգը:
Թթու կաղամբի կանոնավոր օգտագործումը կարող է նաև օգնել նիհարել: Սա մասամբ պայմանավորված է նրանով, որ թթու կաղամբը, ինչպես և բանջարեղենի մեծ մասը, ցածր կալորիականությամբ է և հարուստ է մանրաթելերով: