Բաժին : Հասարակություն
3 պատճառ, թե ինչու է պետք ավելի հաճախ վարունգ ուտել
Վարունգը շատ ջուր եւ քիչ կալորիաներ է պարունակում, ինչը այն կատարյալ մթերք է դարձնում նրանց համար, ովքեր նիհարել են ցանկանում: Սակայն վարունգը նաեւ սնուցող նյութեր է պարունակում, որոնց շնորհիվ կարելի է համարձակորեն հայտարարել, որ վարունգը ոչ միայն դիետիկ մթերք է, այլեւ օգտակար:
Վարունգն օգտակար է ուղեղի համար
Նրանց, ովքեր մտավոր աշխատանք շատ են կատարում, խորհուրդ է տրվում ամեն օր վարունգ ուտել: Այն ֆլավոնոլ ֆիզետին է պարունակում, որը գլխուղեղի անոթների վրա հակաբորբոքային ազդեցություն է ունենում: Այս նյութի շնորհիվ բարելավվում է ուղեղի հատվածների միջեւ նեյրոնային կապերի որակը, ինչն իր հերթին բարելավում է կոգնիտիվ ֆունկցիաները, ամրացնում հիշողությունը եւ նյարդային բջիջները պաշտպանում ծերանալուց:
Վարունգը` հակադեպրեսանտ
Քչերը գիտեն, որ վարունգը բնական հակադեպրեսանտ է: Այս բանջարեղենը հարուստ է В խմբի վիտամիններով, մասնավորապես` В1, В5 եւ В7 (բիոտին) վիտամիններով. նյութեր, որոնք արդյունավետորեն թուլացնում են նյարդային համակարգը եւ վերացնում վերապրած սթրեսի ու տագնապի հետեւանքները:
Վարունգն օգտակար է սրտի համար
Վարունգն օգտակար է նաեւ սրտի համար կալիումի մեծ քանակի շնորհիվ, որը կարգավորում է արյան ճնշումը եւ բջջային ֆունկցիաները: