Մյասնիկովն անվանել է ամենաառողջ ճաշատեսակը. դա բրինձը կամ նույնիսկ հնդկաձավարը չէ

image_750x_67eeb0efd4739

Մակարոնեղենը, բրինձը, հնդկաձավարը, կարտոֆիլը մսային ուտեստների համար ամենահայտնի կողմնակի ուտեստներն են։ Բայց մարդկանց մեծամասնությունը անարժանաբար մոռանում է մեկ այլ ճաշատեսակի մասին, որը մեծ օգուտ կբերի ամբողջ մարմնին: Հիմնական բանը այն ճիշտ եփելն է։

Խոսքը լոբազգիների մասին է։ Հեռուստաբժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը «Ռոսիա 1» ալիքի իր հեղինակային «Բժիշկ Մյասնիկով» հաղորդման մեջ նշել է, որ լոբին, ոսպն ու ոլոռը պարունակում են օրգանիզմի համար անհրաժեշտ միկրոտարրերի բավարար քանակություն։

Բացի այդ, ընդեղենը պարունակում է մեծ քանակությամբ բուսական սպիտակուց։ Հիպերտոնիկ հիվանդները դրանից կշահեն: Իսկ որպեսզի կողմնակի ճաշատեսակը լինի ոչ միայն համեղ, այլեւ առողջարար, անհրաժեշտ է եփել բաղադրիչները։ Սա կօգնի խուսափել փքվածությունից։

«Մեծ քանակությամբ մանրաթել, առանց որի մարդը պարզապես չի կարող ապրել»,- նշել է Մյասնիկովը։