Հիվանդությունների դեմ և երիտասարդության համար. դիետոլոգն անվանել է օրգանիզմի համար անփոխարինելի մթերք

image_750x_67fac37db233e

Մարդկանց մեծամասնությունը գիտի, որ սնունդն այն է, ինչն օգնում է իրենց առողջ և երիտասարդ մնալ:

Շատերն իրենց սննդակարգում ավելացնում են տարբեր մթերքներ, որոնք օգնում են մաշկին մնալ առաձգական, բայց քչերը գիտեն, որ սովորական լոբին կարող են դանդաղեցնել ծերացման գործընթացը:

Դիետոլոգ Միխայիլ Գինզբուրգի կարծիքով՝ լոբին ամենաթերագնահատված մթերքներից է. մարդիկ դրանք շատ հաճախ չեն ուտում: Այնուամենայնիվ, եթե կանոնավոր լոբի եք ուտում, կարող եք ոչ միայն պահպանել մաշկի առողջությունն ու առաձգականությունը, այլև զգալիորեն նվազեցնել տարիքային տարբեր հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը։

Լոբիները մեծացնում են կյանքի տեւողությունը, Vechernyaya Moskva հրատարակությանը տված հարցազրույցում ասել է սննդաբանը։ Այս բույսը պարունակում է բազմաթիվ սննդանյութեր, այդ թվում՝ սպիտակուց, բջջանյութ, մագնեզիում, սելեն, ցինկ, B խմբի վիտամիններ և ֆլավոնոիդներ:

Ընդհանրապես, մատնանշեց սննդաբանը, լոբի կարելի է ուտել առանց սահմանափակումների, սակայն որոշ մարդիկ պետք է զգույշ լինեն։ Խոսքը սննդի անհանդուրժողականություն ունեցողների մասին է։

Բացի այդ, որոշ մարդիկ կարող են զգալ ստամոքս-աղիքային անհանգստություն լոբի ուտելիս: Բայց դա չի նշանակում, որ պետք է հրաժարվել այս մթերքից, ընդգծել է Միխայիլ Գինցբուրգը։ Նրա խոսքով՝ այս դեպքում պարզապես պետք է մարզել օրգանիզմը՝ լոբի ուտելով կանոնավոր, բայց շատ փոքր չափաբաժիններով։