Այս սոուսն օգտակար է լյարդի աշխատանքի, տեսողության համար

image_750x_67ceed09d774a

Տարտարի սոուսի կանոնավոր օգտագործումը դրական է ազդում առողջության վրա, ասել է գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան։

Նրա խոսքերն է մեջբերել NEWS.ru-ն։

Բժիշկը այս հայտնի սոուսն անվանել է ամենաառողջարարներից մեկը՝ դրանում առկա մթերքների պատճառով։ Տարտարը, ըստ Սուխորուկովայի, դասական սոուս է՝ պատրաստված ձիթապտղի յուղով, կանաչ սոխով և պինդ խաշած ձվի դեղնուցով։ Սոուսի պատրաստման գործընթացում բոլոր բաղադրիչները չեն ենթարկվում լրացուցիչ ջերմային մշակման, ինչը թույլ է տալիս պահպանել սննդանյութերի մինչև 90 տոկոսը։

«A, B, E, PP վիտամիններով, ցինկով, երկաթով, ֆոսֆորով, կալիումով, կալցիումով, մագնեզիումով, նատրիումով, ատամնաքարերի բաղադրության շնորհիվ հարուստ է A, B, E, PP վիտամիններով», – բացատրել է բժիշկը:

Բացի այդ, ըստ մասնագետի, ձվի դեղնուցում առկա նյութերը նվազեցնում են խոլեստերինի մակարդակը, նորմալացնում են լյարդի աշխատանքը և օգնում են պահպանել տեսողությունը. Ձիթապտղի յուղը հարուստ է միանհագեցած ճարպաթթուներով, իսկ կանաչ սոխը վիտամին C-ի արժեքավոր աղբյուր է: