Վտանգավոր է ուղեղի համար. շաքարավազից հրաժարվելն իսկապես չարժե

image_750x_67ba0ba4925fc

Շաքարավազը չափավոր օգտագործման դեպքում ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ և նույնիսկ անհրաժեշտ է օրգանիզմին։

Կարևոր է նշել, որ խոսքը ոչ թե սպիտակ ռաֆինացված շաքարի, այլ կաթնամթերքի, մրգերի, բանջարեղենի, ձվի և ընկույզի մեջ պարունակվող բնական շաքարների մասին է:

Գլյուկոզան և ֆրուկտոզան շաքարի քայքայման արտադրանք են, որոնք կենսական նշանակություն ունեն մարմնի համար:

Գլյուկոզան էներգիայի հիմնական աղբյուրն է բջիջների համար՝ այն դարձնելով վառելիք մկանների, ուղեղի և բոլոր մյուս օրգանների ու համակարգերի համար:

Ֆրուկտոզան նպաստում է ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությունից հետո ավելի արագ վերականգնմանը, նվազեցնում է բերանի խոռոչի բորբոքումները և նվազեցնում կարիեսի հավանականությունը:

Ինքներդ ձեզ հրաժարվելով շաքարից՝ մարդը ձեր օրգանիզմը զրկում է էական նյութերից, որոնք կարող են պահպանել նրա առողջությունը:

Բնական շաքարի չափավոր օգտագործումը կարող է բարձրացնել էներգիայի մակարդակը և բարելավել ընդհանուր ինքնազգացողությունը: