Ի՞նչ կլինի, եթե հաճախակի չիր ուտեք․ որո՞նք են ամենաառողջարարները
Չրերը վիտամինների, հանքանյութերի և մանրաթելերի կենտրոնացված աղբյուր են։ Կանոնավոր օգտագործման դեպքում դրանք կարող են լինել և՛ օգտակար, և՛ վնասակար օրգանիզմի համար։
Օգուտներ՝
ամրացնում են իմունային համակարգը վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով;
աջակցում են սրտին կալիումով և մագնեզիումով;
բարելավում են մարսողությունը մանրաթելերի շնորհիվ;
արագ լրացնում են էներգիան և հարմար են որպես առողջարար խորտիկ։
Հնարավոր վնաս՝
պարունակում են շատ շաքար և կալորիաներ, ուստի չափից շատ օգտագործելու դեպքում կարող են հանգեցնել քաշի ավելացման;
խանութից գնված որոշ չրեր մշակվում են կոնսերվանտներով, ինչը նվազեցնում է դրանց օգտակարությունը։
Առողջարար չրերը՝
ծիրան – սրտի և արյան անոթների համար;
սալորաչիր – մարսողության համար;
արմավ – էներգիայի և ուղեղի համար;
թզի չիր – իմունիտետի և ոսկորների համար;
չամիչ – արյան և նյարդային համակարգի համար։
