Ճի՞շտ է, որ հնդկացորենը խտացնում է արյունը․ Բժիշկը բացատրություն է տվել

image_750x_683b0e23e3e13

Շատերը հրաժարվում են հնդկացորեն ուտել, քանի որ կարծում են, որ այդ շիլան խտացնում է արյունը: Գաստրոէնտերոլոգ Ռուստեմ Սադիկովը բացատրել է, թե արդյոք պետք է վախենալ այդ արտադրանքից:

 

 

Կարծիք կա, որ հնդկացորենի օգտագործումը մեծացնում է արյան մակարդուկների և սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը: «Բժիշկ Պետրոս» հրատարակչության հետ զրույցում բժիշկը նշել է, որ հնդկացորենն իրականում հարուստ է երկաթով, որը մասնակցում է հեմոգլոբինի ձևավորմանը: Սակայն դա չի նշանակում, որ շիլան խտացնում է արյունը:

Արտադրանքը պարունակում է նյութեր, որոնք ազդում են արյան կազմի վրա: Օրինակ՝ վիտամին P-ն (ռուտին) ամրացնում է մազանոթների պատերը, նվազեցնում դրանց փխրունությունը, ինչը իրականում օգտակար է: Եվ որոշ ուսումնասիրություններ ցույց են տալիս, որ ռուտինը նվազեցնում է արյան մակարդուկների առաջացման ռիսկը՝ բարելավելով արյան շրջանառությունը:

 

Հնդկացորենը նաև պարունակում է մագնեզիում և մանրաթել, որոնք երկուսն էլ լավ ազդեցություն են ունենում սրտի և արյան անոթների առողջության վրա: Հետևաբար, չպետք է հանել շիլաները ձեր սննդակարգից՝ վախենալով «խտացնել» արյունը: Սա պարզապես ևս մեկ առասպել է:

Բացի այդ, բժիշկ Սադիկովը նշել է, որ արյան որակը կախված չէ մեկ արտադրանքից: Կարևոր է հաշվի առնել ընդհանուր սննդակարգը, ֆիզիկական ակտիվության մակարդակը և, իհարկե, որոշակի անձի սկզբնական առողջությունը։