Ո՞ր մթերքներն են բարելավում արյան կազմը. Բժիշկները զարմացրել են իրենց պատասխանով

Չի կարելի սննդակարգից բացառել ճարպային մթերքները, այդ թվում՝ կարմիր միսը, զգուշացրել են բժիշկները, մեջբերում է «Ռոսիյսկայա գազետա»-ն։ Նման սնունդը լավացնում է արյան կազմը, նշում են մասնագետները։
Կարմիր միսը, տավարի լյարդը, հարուստ են երկաթով։ Այս միկրոտարրը ներգրավված է էրիթրոցիտների՝ կարմիր արյան բջիջների արտադրության մեջ, հիշեցրել են բժիշկները։
Այնուամենայնիվ, հարկ է հիշել, որ եթե դուք չարաշահեք նման մթերքները, դա ոչ մի օգուտ չի բերի, ընդհակառակը, դուք կարող եք լուրջ վնաս հասցնել մարմնին, ներառյալ խոլեստերինի մակարդակը:
Բժիշկները խորհուրդ են տվել ուշադիր հետևել չափաբաժնի չափերին: Որպեսզի որոշեք մսի ճշգրիտ քանակությունը, որը կարելի է ուտել առանց օրգանիզմի համար բացասական հետևանքների, հատկապես որոշ հիվանդությունների առկայության դեպքում, պետք է խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։
Հավի ձուն, ձուկը, մուգ շոկոլադը և սպանախը նույնպես երկաթի լավ աղբյուրներ են, ավելացրել են փորձագետները։ Վերջինս կարելի է ապահով կերպով ավելացնել ձեր ամենօրյա սննդակարգում։