Բժիշկը նշել է բանջարեղենը, որը կարող է կանխել սրտի կաթվածը. այն կա յուրաքանչյուր տանը

image_750x_67c3654611616

Վերականգնողական մասնագետ Սվետլանա Մալինովսկայան հայտարարել է, որ գազարի կանոնավոր օգտագործումը հանգեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը։ Արմատային բանջարեղենը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որը բժշկական տեսանկյունից վազոդիլացնող է։ Դրա շնորհիվ բարելավվում է արյան շրջանառությունը, նվազում է աթերոսկլերոզի և, որպես հետևանք, սրտի կաթվածի և ինսուլտի ռիսկը։

Միաժամանակ գազարը հարուստ է կումարինով, մի նյութ, որը նվազեցնում է հիպերտոնիան։

Գազարն օգտակար է ոչ միայն սրտի համար: Դա կարևոր է ճիշտ մարսողության համար։ Բայց չնայած վիտամին A-ն անհրաժեշտ է օրգանիզմին, տեսողության բարելավման վրա դրա անմիջական ազդեցության փաստը չի ապացուցվել գիտական ​​հանրության կողմից։

Սվետլանա Մալինովսկայան РИА Новости-ին տված հարցազրույցում հավելել է, որ գազարն ավելի առողջարար է թարմ և խաշած ուտելու համար. եռալուց հետո բանջարեղենի կոպիտ բուսաթելերը փափկվում և ավելի լավ են ներծծվում։