Վտանգավոր է ուղեղի համար. շաքարավազից հրաժարվելն իսկապես չարժե

Շաքարավազը չափավոր օգտագործման դեպքում ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ և նույնիսկ անհրաժեշտ է օրգանիզմին։
Կարևոր է նշել, որ խոսքը ոչ թե սպիտակ ռաֆինացված շաքարի, այլ կաթնամթերքի, մրգերի, բանջարեղենի, ձվի և ընկույզի մեջ պարունակվող բնական շաքարների մասին է:
Գլյուկոզան և ֆրուկտոզան շաքարի քայքայման արտադրանք են, որոնք կենսական նշանակություն ունեն մարմնի համար:
Գլյուկոզան էներգիայի հիմնական աղբյուրն է բջիջների համար՝ այն դարձնելով վառելիք մկանների, ուղեղի և բոլոր մյուս օրգանների ու համակարգերի համար:
Ֆրուկտոզան նպաստում է ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությունից հետո ավելի արագ վերականգնմանը, նվազեցնում է բերանի խոռոչի բորբոքումները և նվազեցնում կարիեսի հավանականությունը:
Ինքներդ ձեզ հրաժարվելով շաքարից՝ մարդը ձեր օրգանիզմը զրկում է էական նյութերից, որոնք կարող են պահպանել նրա առողջությունը:
Բնական շաքարի չափավոր օգտագործումը կարող է բարձրացնել էներգիայի մակարդակը և բարելավել ընդհանուր ինքնազգացողությունը: