Ի՞նչ կլինի, եթե հաճախակի չիր ուտեք․ որո՞նք են ամենաառողջարարները

image_750x_KEu5hN2YttU9m

Չրերը վիտամինների, հանքանյութերի և մանրաթելերի կենտրոնացված աղբյուր են։ Կանոնավոր օգտագործման դեպքում դրանք կարող են լինել և՛ օգտակար, և՛ վնասակար օրգանիզմի համար։

 

Օգուտներ՝

ամրացնում են իմունային համակարգը վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով;

աջակցում են սրտին կալիումով և մագնեզիումով;

բարելավում են մարսողությունը մանրաթելերի շնորհիվ;

արագ լրացնում են էներգիան և հարմար են որպես առողջարար խորտիկ։

 

Հնարավոր վնաս՝

պարունակում են շատ շաքար և կալորիաներ, ուստի չափից շատ օգտագործելու դեպքում կարող են հանգեցնել քաշի ավելացման;

խանութից գնված որոշ չրեր մշակվում են կոնսերվանտներով, ինչը նվազեցնում է դրանց օգտակարությունը։

 

Առողջարար չրերը՝

ծիրան – սրտի և արյան անոթների համար;

սալորաչիր – մարսողության համար;

արմավ – էներգիայի և ուղեղի համար;

թզի չիր – իմունիտետի և ոսկորների համար;

չամիչ – արյան և նյարդային համակարգի համար։

You may have missed