Բժիշկ Մյասնիկովը բացատրել է, թե ինչու սերմերով հացը ոչ մի օգուտ չի բերի

Մեր նախնիները հաց են կերել առանց վախի, բայց դա չի նշանակում, որ մենք պետք է այն անսահմանափակ քանակությամբ օգտագործենք։ Ահա թե ինչ է կարծում բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը, և ահա թե ինչու.
Նախկինում կարող էինք օրական մինչև երկու կիլոգրամ հաց ուտել, ասել էսրտաբանը «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Բժիշկ Մյասնիկով» հաղորդաշարի եթերում։ Հացը սննդի հիմքն էր։
Մեր օրերում խանութների դարակները բառացիորեն լցված են սննդամթերքի բազմազանությամբ, այդ թվում՝ հացի տարբեր տեսակներով։ Շատ հաճախ, իր ողջ բազմազանությամբ, կարելի է հաց գտնել՝ արևածաղկի սերմերի ավելացումով։ Այն համարվում է առողջարար սննդամթերք։ Բայց սա ամբողջովին ճիշտ չէ, նշել է բժիշկը։
Չէ՞ որ նման բուլկիներ պատրաստելու համար օգտագործվում է բարձրակարգ ալյուր։ Ուստի նման հացը դժվար թե օգտակար լինի օրգանիզմի համար։
«Դա դեռ քաղցր բուլկի է։ Զարդարված սերմերով ցուցադրության համար: Որ սա, ասում են, օգտակար է։ Ուստի այն նաև առաջացնում է ինսուլինի ավելացում, ինչը հանգեցնում է գիրության, շաքարախտի և այլնի զարգացմանը։ Սպիտակ հացի պես»,- նշել է Մյասնիկովը։