Հայտնի է դարձել, թե ինչու են միսն ու կարտոֆիլը սննդի ամենավտանգավոր համադրություններից մեկը

image_750x_67d053f66c401

Վերջերս շատ դիետոլոգներ ավելի ու ավելի են ասում, որ առօրյա ուտեստների մեծ մասը, որին սովոր են մարդիկ, ամենևին էլ առողջարար չեն, խնդիրն ինքնին մթերքներն են, այլ դրանց համակցությունը:

Օրինակ, մասնագետներն ասում են, որ օրգանիզմի համար ամենադժվար համադրություններից մեկը կարտոֆիլով միսն է։ Դիետոլոգ  Մարիյաթ Մուխինայի խոսքով, ամեն ինչ կապված է ստամոքսի վրա նման սննդի ծանրաբեռնվածության հետ:

Կողմնակի ուտեստը օսլա ածխաջրածին «ռումբ» է, իսկ միսը (սթեյք, կոտլետ, կոլոլակ) կենդանական սպիտակուց է: Ամեն օրգանիզմ չէ, որ կարող է անհետևանք մարսել նման ուտեստը, վստահ է մասնագետը, ում խոսքերը մեջբերում է RuNews24-ը։

Բացի այդ, սննդաբանը նշել է, որ տարիքի հետ նվազում է ֆերմենտային համակարգերի արտադրողականությունը, ինչի պատճառով սննդի հետ եկող սնուցիչները շատ ավելի դժվար են կլանվում։ Ահա թե ինչու երբեմն կոտլետով իրենց սիրելի կարտոֆիլի պյուրեից հետո շատերը զգում են ոչ թե հագեցման հաճելի զգացողություն, այլ ծանրություն ստամոքսում, պարզաբանել է փորձագետը։

Մարիյաթ Մուխինան խորհուրդ է տվել միսը համադրել ձավարեղենի և ոչ օսլա պարունակող բանջարեղենի հետ։