Բժիշկը պատմել է կարտոֆիլի անսպասելի օգուտների մասին․ գիտեի՞ք

image_750x_67aa1ff5649b8

Կարտոֆիլը սովորաբար համարվում է վնասակար արտադրանք, բայց դա ճիշտ չէ։

 

Դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինայի խոսքով՝ կարտոֆիլը մեծ քանակությամբ կալիում է պարունակում։ Այս տարրը թեթևացնում է այտուցը, պահպանում է սրտանոթային առողջությունը և վերահսկում արյան ճնշումը:

Բացի այդ, արտադրանքը հարուստ է ֆոլաթթուով, որն ունի բարենպաստ ազդեցություն արյունաստեղծման վրա:

 

«Կարտոֆիլը նույնպես քվերցետին է պարունակում։ Այն ունի հակաբորբոքային ազդեցություն և ամրացնում է մանր մազանոթներն ու արյունատար անոթները։ Համաճարակի ժամանակ կվերցետինը մեծ տարածում գտավ, քանի որ այն նաև լավացնում է շնչառական համակարգի, նույն բրոնխների, թոքերի աշխատանքը»,- ասել է բժիշկը։

Փորձագետը հավելել է, որ կարտոֆիլը պարունակում է նաև ֆոսֆոր և կալցիում, որոնք անհրաժեշտ են առողջ ոսկորների և ատամների համար, վիտամին C և ֆլավոնոիդներ, գրում է Մոսկվա 24-ը։