Նույնիսկ շաբաթական մեկ հավի ձուն կարող է նվազեցնել սրտի հիվանդությունից մահացության վտանգը

image_750x_67a87d2da2489

Հետազոտությունն անցկացվել է տարեց մարդկանց շրջանում։ Նրանք, ովքեր շաբաթական մինչև վեց ձու էին ուտում, սրտանոթային հիվանդություններից մահանալու վտանգը 29 տոկոսով ցածր էր:

 

Նոր ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ ձվի կանոնավոր օգտագործումը կարող է կապված լինել տարեցների շրջանում սրտանոթային հիվանդություններից մահվան ավելի ցածր ռիսկի հետ:

Ավստրալիայի Մոնաշ համալսարանի հետազոտողները հետևել են 70 և ավելի տարեկան ավելի քան 8700 մեծահասակների:

 

Նրանք, ովքեր նշում էին, որ շաբաթական մեկից վեց ձու էին ուտում, 15 տոկոսով ավելի ցածր էին մահանալու ցանկացած պատճառով, քան նրանք, ովքեր ձու էին ուտում ամիսը երկու անգամ կամ ավելի քիչ:

Ըստ Nutrients ամսագրում հրապարակված արդյունքների, նրանք նաև սրտանոթային հիվանդություններից մահանալու վտանգը 29 տոկոսով ցածր են ունեցել:

 

«Մեր արդյունքները ցույց են տալիս, որ շաբաթական մինչև վեց ձու ուտելը կարող է նվազեցնել տարեցների բոլոր պատճառներով մահացության և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը», – ասաց Մոնաշի համալսարանի համաճարակաբանության և կանխարգելիչ բժշկության դասախոս Հոլի Ուայլդը:

Ձու ուտելու առավելությունները

Ձուն սպիտակուցի և էական սննդանյութերի աղբյուր է, ինչպիսիք են B վիտամինները, ֆոլաթթուները, չհագեցած ճարպաթթուները, ճարպային լուծվող վիտամինները (E, D, A և K), քոլինը և բազմաթիվ հանքանյութեր:

Այնուամենայնիվ, ձու ուտելը երկար ժամանակ վտանգավոր է համարվում բարձր խոլեստերինով մարդկանց համար, ինչը կարող է հանգեցնել արյան անոթների խցանման՝ մեծացնելով սրտի հետ կապված խնդիրների կամ ինսուլտի հավանականությունը:

Այսպիսով, թիմը շարունակական հետազոտություն է անցկացրել կլինիկական ախտորոշված ​​բարձր խոլեստերինով մարդկանց մոտ, որը կոչվում է դիսլիպիդեմիա: