Ամեն օր ուտելուց առաջ մեկ թեյի գդալ աղացած սերմեր կերեք մեղրով. ինչի՞ կհանգեցնի դա

Ուսումնասիրությունները կապում են արևածաղկի սերմի օգտագործումը մի շարք առողջապահական օգուտների հետ, ներառյալ այնպիսի պայմանների զարգացման ռիսկի նվազեցում, ինչպիսիք են արյան բարձր ճնշումը կամ սրտի հիվանդությունը: Նրանք նաև պարունակում են սննդանյութեր, որոնք կարող են աջակցել ձեր իմունային համակարգին և բարձրացնել ձեր էներգիայի մակարդակը:
Ահա արևածաղկի սերմերի առողջության որոշ օգուտներ.
Կարճատև կամ քրոնիկ բորբոքում ունեցող մարդկանց համար արևածաղկի սերմերը կարող են հակաբորբոքային ազդեցություն ունենալ: Արևածաղկի սերմերը պարունակում են վիտամին E, ֆլավոնոիդներ և այլ բուսական միացություններ, որոնք կարող են նվազեցնել բորբոքումը:
Արևածաղկի սերմերը հարուստ են «լավ» ճարպերով, այդ թվում՝ պոլիչհագեցած և միանհագեցած ճարպերով։ Արևածաղկի սերմերի օգտագործումը կապված է սրտի հիվանդությունների ցածր մակարդակի, լավ խոլեստերինի բարձր մակարդակի և արյան նորմալ ճնշման հետ:
Արևածաղկի սերմերը բազմաթիվ վիտամինների և հանքանյութերի աղբյուր են, որոնք կարող են աջակցել ձեր իմունային համակարգին և բարձրացնել վիրուսների դեմ պայքարելու ձեր ունակությունը: Դրանք ներառում են ինչպես ցինկ, այնպես էլ սելեն: Ցինկը կենսական դեր է խաղում իմունային համակարգում՝ օգնելով մարմնին պահպանել և զարգացնել իմունային բջիջները: Սելենը նաև դեր է խաղում բորբոքման նվազեցման, վարակի դեմ պայքարի և իմունիտետի բարձրացման գործում:
Վիտամին B1 (նաև հայտնի է որպես թիամին), որը առկա է արևածաղկի սերմերում, կարող է օգնել ձեզ սնունդը վերածել էներգիայի, ինչը կօգնի ձեզ ակտիվ մնալ ողջ օրվա ընթացքում: Սելենը կարող է մեծացնել արյան հոսքը և ավելի շատ թթվածին հասցնել ձեր մարմնին:
Արևածաղկի սերմերը հարուստ են սպիտակուցներով և առողջ ճարպերով, ինչպես նաև հակաօքսիդանտներով, որոնք կարող են նվազեցնել լուրջ հիվանդությունների վտանգը:
Չնայած արևածաղկի սերմերը հարուստ են սննդանյութերով, սակայն դրանք բավականին բարձր կալորիականություն ունեն: Կարևոր է, որ չափաբաժինները չգերազանցեն օրական 30 գրամը։ Ուտելուց առաջ կալորիաների սպառումը դանդաղեցնելու համար շատերը մանրացնում են կեղևավորված արևածաղկի սերմերը, խառնում մեղրի հետ և օգտագործում մեկ թեյի գդալ ուտելուց անմիջապես առաջ: