Սուրճ խմելու ժամանակը ազդում է այն բանի վրա, թե ինչպես է այն ազդում օրգանիզմի վրա, ասել է սրտաբան Աուրելիո Ռոխասը:

Նա Lavanguardia հրատարակության հետ զրույցում խոսել է մի բաժակ սուրճի համար լավագույն ժամանակի մասին:

Սրտաբանը նշել է, որ սուրճը վատ համբավ ունի առողջ ապրելակերպի հետևորդների շրջանում, քանի որ ըմպելիքի օգուտների և վնասների մասին գիտական ​​հետազոտությունները հաճախ սխալ են մեկնաբանվում։ Նրա խոսքով՝ ոչ թե կոֆեինն է իրականում վնասում առողջությանը, այլ դրա չարաշահումը։

Ռոխասն ասել է, որ սուրճի ազդեցությունը շատ է կախված դրա օգտագործման ժամանակից․ այն առավելագույն օգտակար ազդեցություն է ունենում առավոտյան։

Սրտաբանի խոսքով՝ օրվա առաջին կեսին ըմպելիքը բարելավում է սիրտ-անոթային առողջությունը, նվազեցնում է շաքարախտի առաջացման վտանգը և օգնում է ավելի լավ վերահսկել քաշը։

Օրվա և երեկոյան ժամերին կոֆեինը խորհուրդ չի տրվում։ Ըստ սրտաբանի՝ այն կարող է խաթարել ցիրկադային ռիթմերը և դրանով իսկ չեզոքացնել օգուտները: