Ոչ բոլորն են պետք իրենց սննդակարգում ձու ներառեն։ Գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան բացատրել է, թե երբ է այս մթերքը միայն «վնասակար».

Փորձագետի կարծիքով՝ հավի ձուն «նսեմացնելը» իմաստ չունի. Դրանք իսկապես պարունակում են բազմաթիվ օգտակար նյութեր, ինչպիսիք են A և K վիտամինները, ֆոսֆորը, կալցիումը, ֆոլաթթուն և այլն: Այնուամենայնիվ, կան մարդիկ, ովքեր ստիպված կլինեն հրաժարվել արտադրանքից՝ հանուն սեփական առողջության։

Այսպիսով, բժիշկը հիշեցրել է, որ ձուն բարձր ալերգենիկ մթերքներից է։ Եթե ​​դուք սուր ալերգիա ունեք հավի սպիտակուցի նկատմամբ, ապա ալերգենը պետք է բացառվի ձեր սննդակարգից։

Խորհուրդ է տրվում նաև զգուշությամբ օգտագործել պանկրեատիտի և լեղապարկի և լյարդի այլ հիվանդությունների, շաքարախտի, աթերոսկլերոզի գաստրիտների սրման ժամանակ (վերջին երկու դեպքերում կարելի է ձու ուտել, բայց դա չպետք է անել գիշերը: )

Եթե ​​ձեր արյան մեջ խիստ բարձր խոլեստերին ունեք, ձուն ամենահարմար արտադրանքը չէ:

«Հիվանդ մարդը պետք է չափազանց զգույշ լինի ձվի դեղնուց օգտագործելիս»,- պարզաբանել է ՌԻԱ Նովոստիի աղբյուրը։

Բացի այդ, ձուն պետք է դանդաղորեն ներմուծել փոքր երեխայի սննդակարգ: Մինչև մեկ տարեկան երեխաներին թույլատրվում է տալ սպիտակուցի միայն մեկ քառորդը, իսկ դեղնուցը հիմնականում հակացուցված է նրանց։