Ոչ բոլորն են պետք իրենց սննդակարգում ձու ներառեն։ Գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան բացատրել է, թե երբ է այս մթերքը միայն «վնասակար».
Փորձագետի կարծիքով՝ հավի ձուն «նսեմացնելը» իմաստ չունի. Դրանք իսկապես պարունակում են բազմաթիվ օգտակար նյութեր, ինչպիսիք են A և K վիտամինները, ֆոսֆորը, կալցիումը, ֆոլաթթուն և այլն: Այնուամենայնիվ, կան մարդիկ, ովքեր ստիպված կլինեն հրաժարվել արտադրանքից՝ հանուն սեփական առողջության։
Այսպիսով, բժիշկը հիշեցրել է, որ ձուն բարձր ալերգենիկ մթերքներից է։ Եթե դուք սուր ալերգիա ունեք հավի սպիտակուցի նկատմամբ, ապա ալերգենը պետք է բացառվի ձեր սննդակարգից։
Խորհուրդ է տրվում նաև զգուշությամբ օգտագործել պանկրեատիտի և լեղապարկի և լյարդի այլ հիվանդությունների, շաքարախտի, աթերոսկլերոզի գաստրիտների սրման ժամանակ (վերջին երկու դեպքերում կարելի է ձու ուտել, բայց դա չպետք է անել գիշերը: )
Եթե ձեր արյան մեջ խիստ բարձր խոլեստերին ունեք, ձուն ամենահարմար արտադրանքը չէ:
«Հիվանդ մարդը պետք է չափազանց զգույշ լինի ձվի դեղնուց օգտագործելիս»,- պարզաբանել է ՌԻԱ Նովոստիի աղբյուրը։
Բացի այդ, ձուն պետք է դանդաղորեն ներմուծել փոքր երեխայի սննդակարգ: Մինչև մեկ տարեկան երեխաներին թույլատրվում է տալ սպիտակուցի միայն մեկ քառորդը, իսկ դեղնուցը հիմնականում հակացուցված է նրանց։