Արյան մակարդման ֆունկցիան օգնում է բուժել կտրվածքները և դադարեցնել արյունահոսությունը: Միևնույն ժամանակ, չափազանց թանձր արյունն արդեն թրոմբոցի տանող խնդիր է։
Մասնագետների կարծիքով՝ չափազանց հաստ արյան մեջ թրոմբներ են առաջանում, ինչը կարող է վտանգավոր լինել։ Արյան թրոմբների առաջացումը կանխելու համար կան տարբեր առաջարկություններ՝ հիմքը ակտիվ ապրելակերպն ու ճիշտ սնուցումն է։
Ռոսկաչեստվոյի մասնագետները խորհուրդ են տալիս սննդակարգը հարստացնել այնպիսի մթերքներով, որոնք կարող են նոսրացնել արյունը կամ, ավելի ճիշտ, պահպանել դրա նորմալ մածուցիկությունը: Դա անելու համար ձեզ հարկավոր է սալիցիլատներով հարուստ սնունդ՝ նյութեր, որոնք արգելափակում են վիտամին K-ի գործողությունը, որը պատասխանատու է արյան մակարդման ուժեղացման համար:
Սրտի ինֆարկտի և ինսուլտի ռիսկը նվազեցնող մթերքների ցանկը ներառում է մրգեր (խաղող, սեխ, ցիտրուսային մրգեր, խնձոր, սալոր, ծիրան և նեկտարին), բանջարեղեն (վարունգ, լոլիկ, բողկ, կարտոֆիլ, քաղցր պղպեղ) և հատապտուղներ (ազնվամորի, հաղարջ, լոռամիրգ, կեռաս, ելակ, վայրի ելակ և փշահաղարջ):
Սալիցիլատները կարելի է գտնել նաև ընկույզում, հատկապես նուշում, բնական մեղրում և համեմունքներում, ինչպիսիք են կոճապղպեղը և կայենյան պղպեղը:
Արժեքավոր նյութի մեկ այլ աղբյուր է տարտրազինը` դեղին սննդային հավելումը:
Այնուամենայնիվ, Ռոսկաչեստվոն հիշեցրել է, որ եթե դուք անհանդուրժող եք ացետիլսալիցիլաթթվի և այլ ոչ ստերոիդային հակաբորբոքային դեղերի նկատմամբ, խորհուրդ չի տրվում օգտագործել սալիցիլատներով արտադրանք: Իսկ սննդակարգի բոլոր լուրջ փոփոխությունները պետք է կատարվեն բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո: