Սիսեռը սպիտակուցի հիանալի աղբյուր է, և այն ուտեստները, որոնցում այս մթերքը համակցված է մսի հետ, պարունակում են ամինաթթուների իդեալական հավաքածու, Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում նշել է դիետոլոգ, սննդաբան, Դիետոլոգների ազգային ասոցիացիայի անդամ Աննա Բելոուսովան։ Բացի այդ, ոլոռը հարուստ է B խմբի վիտամիններով, ավելացրել է նա:
Ստամոքս-աղիքային համակարգի որոշակի խանգարումներ ունեցող մարդիկ անպայման պետք է իրենց սննդակարգում ներառեն ոլոռ, շարունակել է դիետոլոգը։
«Մենք կարող ենք շաբաթական մեկ-երկու անգամ ոլոռ ներառել, որպեսզի աղիները լավ աշխատեն, իսկ ոլոռը՝ պատիճով, օրինակ՝ կարող եք խյուսով ապուրներ պատրաստել, որոնք շատ օգտակար են գաստրոէնտերոլոգիական հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար: Հատկապես փորկապություն ունեցող մարդկանց չափաբաժինը պետք է հետևել 4-5 գդալ սիսեռի պյուրեով ապուրը բավական է աղիները «գործարկելու» համար»,- ասել է Բելոուսովան։
Սակայն պետք է հիշել, որ ոլոռը, ինչպես բոլոր հատիկաընդեղենը, մեծացնում է գազերի առաջացումը, իսկ եթե մարդու մոտ առաջանում է այնպիսի խնդիր, ինչպիսին է փքվածությունը, ապա ավելի լավ է ժամանակավորապես հրաժարվել մթերքից, զգուշացրել է բժիշկը։
Բացի այդ, ոլոռը վնասակար է ուրատուրիա ունեցող մարդկանց համար, հավելել է Աննա Բելոուսովան։ Սիսեռում հայտնաբերված միզաթթվի աղերը կամ ուրատները կարող են բացասաբար ազդել նյութափոխանակության այս խանգարումով տառապող հիվանդների հոդերի և երիկամների վրա, բացատրել է նա: