Ուռուցքաբանը նշել է 3 մթեք, որոնք օգնում են նիհարել և նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Իր TikTok տեսահոլովակում դոկտոր Թիուտանը բացատրել է, որ իր անվանած մթերքները թույլ են տալիս խուսափել չափից շատ ուտելուց, քաշը կորցնելուց հետո կայուն քաշ պահպանել և ամրացնել իմունային համակարգը։
Առաջին տեղում հապալասն է։ Հատապտուղը պարունակում է մոտ 4 գ լուծվող մանրաթել։ Բջջանյութ պարունակող մթերքների համարժեք օգտագործումն իր հերթին նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը։ Բացի այդ, բջջանյութը դանդաղեցնում է մարսողությունը և ապահովում է հագեցածության երկարատև զգացում:
Ապա ուռուցքաբանը մեզ հիշեցրել է հացահատիկային արտադրանքի մասին. Նրանք պարունակում են նույնիսկ ավելի շատ մանրաթել: Օգտագործելով բավականաչափ գարի, շագանակագույն բրինձ, հնդկաձավար, բլղուր, քինոա և այլ հացահատիկներ՝ դուք կարող եք պաշտպանել ձեր օրգանիզմը շաքարախտից և հաստ աղիքի քաղցկեղից:
Բժիշկը հիշեցրել է նաև ազնվամորու օգտակարության մասին. Այն պարունակում է 8 գ բջջանյութ, շատ ջուր և բնական կետոնային միացություններ, որոնք, գիտնականների կարծիքով, արագացնում են նյութափոխանակությունը։
Իհարկե, նույնիսկ ամենահզոր ապրանքները չեն աշխատի, եթե մարդն ընդհանուր վատ սննդակարգ ունի: Բժիշկ Թիուտանը կոչ է արել հնարավորինս նվազեցնել վերամշակված մթերքների, յուղոտ մթերքների, ալյուրի մթերքների և ալկոհոլի օգտագործումը: Միաժամանակ վերացրեք վատ սովորությունները, ձեր առօրյային ավելացրեք ֆիզիկական ակտիվությունն ու ստուգումները: