Որքա՞ն պոմելո կարելի է ուտել օրական, ո՞րն է մրգի օգուտները, ո՞ր հիվանդությունների դեպքում օգտագործել

Մեծահասակին խորհուրդ է տրվում օրական ուտել 300-400 գ պոմելոյի միջուկ։ Ավելի լավ է այս գումարը բաժանել երկու կամ երեք չափաբաժնի։ Իր քիմիական բաղադրության շնորհիվ պոմելոն բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մարմնի տարբեր համակարգերի վրա, օրինակ՝ մրգի մեջ առկա կալիումը օգնում է կայունացնել սիրտը, B վիտամիններն ամրացնում են արյան անոթների պատերը, պղինձը կարգավորում է հեմոգլոբինի ձևավորումը և արյան կարմիր բջիջների հասունացումը, ինչպես նաև նպաստում է սպիտակուցների և ածխաջրերի ավելի լավ կլանմանը, ինչպես նաև բարելավում է նյութափոխանակությունը և ածխաջրերը: Նյարդային համակարգի աշխատանքը և քնի որակը:
Վիտամին C-ն, որը պարունակում է նաև պոմելոն, ամրացնում է իմունային համակարգը և պաշտպանում օրգանիզմի բջիջները ազատ ռադիկալների վնասակար ազդեցությունից և վաղաժամ ծերացումից։ Այն նաև նպաստում է կոլագենի արտադրությանը, որն անհրաժեշտ է առողջ մաշկի համար:
Միևնույն ժամանակ, պտուղը պարունակում է բջջանյութ, որն օգնում է կարգավորել աղեստամոքսային տրակտը, ավելացնելով աղիքային պարբերականությունը: Բացի այդ, պտուղը պարունակում է պեկտին: Այս միկրոտարրն ի վիճակի է ուժեղացնել խոլեստերինի նյութափոխանակությունը և պահպանել նորմալ արյան ճնշումը: Բացի այդ, այս նյութը գործում է որպես բնական ներծծող՝ մաքրելով մարմինը թափոններից և տոքսիններից։
Նաև պոմելոյի կանոնավոր օգտագործումը օգնում է բարելավել վիճակը.
շաքարային դիաբետ (պտուղը կարող է կայունացնել արյան շաքարի մակարդակը),
բրոնխիտ, սուր շնչառական վիրուսային ինֆեկցիաներ և գրիպ (պտուղը օգնում է թոքերից դուրս հանել խորխը և մեծացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը հիվանդությունների նկատմամբ);
միզուղիների վարակներ (վիտամին C-ն մեծացնում է մեզի թթվայնությունը՝ դրանով իսկ արգելափակելով միզուղիներում բակտերիաների զարգացումը);
դեպրեսիա (պոմելոյի լիմոնիդները բարելավում են տրամադրությունը և ուժ են տալիս),
մկանային սպազմ և սպազմ, որոնք սովորաբար առաջանում են հեղուկի պակասից (պոմելոն պարունակում է էլեկտրոլիտներ՝ նատրիում, կալիում և մագնեզիում, որոնք վերականգնում են մարմնի ջրի հավասարակշռությունը):
Բացի այդ, ցիտրուսը համարվում է աֆրոդիզիակ և կարող է մեծացնել լիբիդոն ինչպես տղամարդկանց, այնպես էլ կանանց մոտ:
Պտուղը արագորեն ազատում է ալկոհոլային թունավորումը, հաղորդում է ոգու թարմություն և եռանդ։