Նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը և ոչ միայն․ Բացահայտվել են թթու վարունգի անսպասելի բուժիչ հատկությունները

Մարինացված վարունգը աղի, խրթխրթան նախուտեստ է, որը հաճախ հանդիպում է սեղանին: Այս բանջարեղենը պարբերաբար ավելացվում է սենդվիչների և աղցանների մեջ, ինչպես նաև հիանալի համադրվում է կարտոֆիլի պյուրեի հետ:
Սակայն թթու վարունգը ոչ միայն համեղ է, այլև շատ առողջարար, կարծում են մասնագետները, մեջբերում է Pravda.Ru-ն։ Մասնագետները նշել են, որ այս կերպ պատրաստված վարունգը ամրացնում է իմունային համակարգը և լավացնում աղիների աշխատանքը։ Հետեւաբար, մարսողությունը միշտ լավ կլինի:
Պահածոյացված վարունգը նաև օգնում է արագ հեռացնել տոքսիններն ու այլ վնասակար նյութերը օրգանիզմից։ Մեկ այլ ոչ ակնհայտ շահավետ հատկություն այն է, որ այս բանջարեղենը նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը և օգնում օրգանիզմին ավելի լավ կլանել սպիտակուցները:
Չնայած այն հանգամանքին, որ արտադրանքը բավականին աղի է, նշում են մասնագետները, վարունգն ինքնին շատ ջուր է պարունակում։ Սա օգնում է խուսափել ինչպես ջրազրկումից, այնպես էլ հեղուկի կուտակումից՝ նման բանջարեղեն օգտագործելիս օրգանիզմը պահպանում է խոնավության նորմալ մակարդակ: