Հայտնի է դարձել, թե ովքեր չպետք է ոլոռ ուտեն. այն վնասակար է 2 դեպքում

image_750x_67b8bbb2236ac

Սննդաբան և էնդոկրինոլոգ Յուլիա Բուրյակովան պատմել է, թե ով պետք է հրաժարվի ոլոռից և վայելի այն միայն դրսից։

Ոլոռն ինքնին համարվում է մանրաթելի արժեքավոր աղբյուր, որը կարևոր է նորմալ մարսողության, բարդ ածխաջրերի և բուսական սպիտակուցի համար։ Բացի այդ, այս հատիկաընդեղենը հարուստ է տարբեր վիտամիններով և հանքանյութերով։

«Եթե ոլոռը ներառենք մեր սննդակարգում, անպայման կհաղթենք», – ասել է բժիշկը Tula News Service-ին։

Առավել օգտակար ոլոռը հումն է։ Դուք կարող եք այն ավելացնել աղցանների մեջ կամ օգտագործել որպես խորտիկ։ Այնուամենայնիվ, նույնիսկ պահածոյացված, խաշած կամ չորացրած արտադրանքը պահպանում է իր օգտակար հատկությունների մեծ մասը: Հետևաբար, սեզոնից դուրս դուք կարող եք ապահով վայելել չորացրած և պահածոյացված ոլոռից պատրաստված շիլա, ապուր և այլ ուտեստներ:

Յուլիա Բուրյակովայի խոսքով՝ ոլոռը խորհուրդ չի տրվում ուտել միայն երկու դեպքում։ Ստամոքս-աղիքային տրակտի պաթոլոգիաներ ունեցող մարդկանց համար մայն կարող է վնասակար լինել մանրաթելերի բարձր պարունակության պատճառով: Ռիսկի խմբում են նաև այն հիվանդները, որոնց մոտ ախտորոշվել է հոդատապ կամ հիպերուրիցեմիա. նրանց բժիշկը խորհուրդ է տվել նրանց զերծ մնալ ցանկացած ձևով ոլոռ ուտելուց: