«Կօգնեն միանգամից»․ Հայտնաբերվել են մթերքներ, որոնք ակնթարթորեն կազատեն մոռացկոտությունից

Ծերացումը անխուսափելի գործընթաց է, որին շատ մարդիկ բախվում են: Որպես կանոն, բոլոր օրգանների, այդ թվում՝ ուղեղի գործունեությունը տարիքի հետ վատանում է, ինչի պատճառով որոշ տարեց մարդիկ տառապում են Ալցհեյմերի հիվանդությամբ և այլ ճանաչողական խանգարումներով։
Ըստ փորձագետների, որոնց մեջբերել է Sabah պորտալը, հնարավոր է նախապես հոգ տանել ուղեղի առողջությունը մինչև ծերություն պահպանելու համար։ Դա անելու համար դուք պետք է կարգավորեք ձեր սննդակարգը:
Կոգնիտիվ խանգարումների հիմնական պատճառը վիտամին B12-ի պակասն է, նշել են մասնագետները։ Ավելին, այս նյութերի պակասը կարող է ցանկացած տարիքում հիշողության խանգարման պատճառ դառնալ։ Որպեսզի դա տեղի չունենա, դուք պետք է ձեր սննդակարգում ներառեք «հրաշք ապրանքներ», որոնք ակնթարթորեն վերացնում են մոռացկոտությունը:
Այսպիսով, մասնագետները հապալասն անվանել են ուղեղի առողջության համար ամենաօգտակար մթերքը։ Այն հարուստ է վիտամին C-ով, հակաօքսիդանտներով, անտոցիանիններով և ֆլավոնոիդներով, որոնք բարենպաստ ազդեցություն են ունենում հիպոկամպի վրա։ Հենց ուղեղի այս հատվածն է պատասխանատու ինֆորմացիայի անգիր անելու համար:
Ացետիլխոլինը նույնպես հիշողության հիմքն է։ Ինչպես ամերիկացի գիտնականները պարզել են վերջերս կատարած ուսումնասիրության ժամանակ, այս միացությունը կանխում է կոգնիտիվ խանգարումները, այդ թվում՝ Ալցհեյմերի հիվանդության հետ կապված: Ացետիլխոլինի սինթեզն ապահովում է խոլինը, որը պարունակվում է հավի ձվի մեջ։
Կանաչ թեյը, ձուկը, բանջարեղենը, գետնանուշը և ֆոլաթթուն նույնպես կօգնեն պայքարել մոռացկոտության դեմ։
Ձուկը, հիշեցրել են մասնագետները, հարուստ է օմեգա-3 ճարպաթթուներով և խորհուրդ է տրվում օգտագործել շաբաթական առնվազն երկու անգամ։ Բանջարեղենը պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ և հանքանյութեր, որոնք անհրաժեշտ են հիշողության համար, իսկ գետնանուշը հարուստ է նիացինով, որը պաշտպանում է ուղեղը: