Կանաչ թեյը կօգնի թաքցնել մեկ «անհարմար» խնդիր՝ ո՞րն է դա

Կանաչ թեյը զարմանալի հատկություններով ըմպելիք է։ Սննդաբան Թիմ Բրեդսթոք-Սմիթի կարծիքով՝ կանաչ թեյը կարող է վերացնել բերանի տհաճ հոտը։ Ըմպելիքն ունի հակաբակտերիալ ազդեցություն և ոչնչացնում է ծծմբային միացությունները, որոնք պատասխանատու են հոտի առաջացման համար։
Թեև թեյ խմելը բերանի տհաճ հոտի դեմ պայքարի ամենաարդյունավետ միջոցն է, կան այլ ապրանքներ, որոնք կարող են օգնել: HuffPost-ի հետ զրույցում բժիշկը խոսել է նաեւ խնձորի օգտակարության մասին. Մրգերը կարելի է անվանել «բնական ատամի խոզանակ», որը հեռացնում է ատամնափառը և սննդի մասնիկները, որոնք մնացել են բերանում և ատամների վրա։ Միևնույն ժամանակ, թթվային մթերքը խթանում է թքի արտադրությունը, որը «լվանում է» բակտերիաները։
Նման հատկություններ ունեն գազարն ու կանաչին։ Հատուկ ուշադրության են արժանի ռեհանը, մաղադանոսը և անանուխը։ Դրանք պարունակում են քլորոֆիլ՝ տհաճ հոտը չեզոքացնող նյութ, հակաբակտերիալ ազդեցությամբ եթերային յուղեր։
Այնուամենայնիվ, հարկ է նշել, որ տհաճ հոտը միշտ չէ, որ առաջանում է առանց «ներքին» պաթոլոգիական պատճառի: Եթե խնդիրը երկար ժամանակ է, պետք է խորհրդակցեք բժշկի հետ։