Երբ է մեղրը դեն նետելու ժամանակը . խորապես փչացած արտադրանքի 3 նշան

image_750x_67b6303ccfaf0

Մեղրը դելիկատես է, որը կարելի է տարիներով պահել։ Այս քաղցր մթերքը առկա է յուրաքանչյուր խոհանոցում՝ այն կարող է փոխարինել շաքարավազին, անհրաժեշտ է հանրաճանաչ ուտեստների պատրաստման ժամանակ և օգտագործվում է որպես դեղամիջոց մրսածության ժամանակ։

Բայց մեղրը, չնայած իր «երկարակեցությանը», այլ ապրանքների համեմատ, ունի նաև պիտանելիության ժամկետ, որի լրանալուց հետո արգելվում է մեղր օգտագործել։

Ինչպե՞ս կարող եք իմանալ, թե արդյոք մեղրը որոշ ժամանակ «կապրի»: Belnovosti հրատարակությունը կիսվել է մի քանի չափազանց օգտակար խորհուրդներով։

Առաջին նշանը, որ մեղրը վատացել է, համի փոփոխությունն է։ Եթե ​​ապրանքը ժամանակի ընթացքում ձեռք է բերել թթու համ, դա նշանակում է, որ այն խմորվել է։ Մենք պետք է համալրենք մեր պաշարները:

Մեկ այլ նշան, որը ցույց է տալիս անորակ արտադրանքը, տեսանելի է անզեն աչքով: Սա մեղրի մակերեսի սպիտակ փրփուրն է։ Դուք այլևս չեք կարող սա ուտել: Հաճախ փրփուրի առաջացումը ուղեկցվում է սուր թթու բուրմունքով:

Երբ մեղրի մեջ բյուրեղներ կամ փաթիլներ են առաջանում, շատերն անտեսում են դրանք: Թվում է, թե արտադրանքը պարզապես շաքարակալված է: Իրականում այսպես է լինում,  մեղրը, երբ վատանում է որակը։ Եթե ​​շարունակեք այն ուտել, կարող եք մարսողության խանգարում ունենալ: