Դիետոլոգն անվանել է օրգանիզմի համար անհրաժեշտ մթերք

image_750x_67ba01038a02e

Մարդկանց մեծամասնությունը գիտի, որ սնունդն այն է, ինչն օգնում է իրենց առողջ և երիտասարդ մնալ:

Շատերն իրենց սննդակարգում ավելացնում են տարբեր ապրանքներ, որոնք օգնում են մաշկին մնալ առաձգական, բայց քչերը գիտեն, որ սովորական լոբիները կարող են դանդաղեցնել ծերացման գործընթացը:

Դիետոլոգ Միխայիլ Գինզբուրգի խոսքերով, լոբիները ամենաթերագնահատված մթերքներից են, որոնք շատ հաճախ չեն ուտում: Այնուամենայնիվ, եթե դուք կանոնավոր կերպով ուտում եք լոբի, ապա կարող եք ոչ միայն պահպանել ձեր մաշկի առողջությունն ու առաձգականությունը, այլև զգալիորեն նվազեցնել տարիքային տարբեր հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը։

Լոբիները մեծացնում են կյանքի տեւողությունը, Vechernyaya Moskva հրատարակությանը տված հարցազրույցում ասել է սննդաբանը։ Այս բույսը պարունակում է բազմաթիվ սննդանյութեր, այդ թվում՝ սպիտակուցներ, բջջանյութ, մագնեզիում, սելեն, ցինկ, B խմբի վիտամիններ և ֆլավոնոիդներ:

Ընդհանրապես, մատնանշել է սննդաբանը, լոբի կարելի է ուտել առանց սահմանափակումների, սակայն որոշ մարդիկ դեռ պետք է զգույշ լինեն։ Խոսքը սննդի անհանդուրժողականություն ունեցողների մասին է։

Բացի այդ, որոշ մարդիկ կարող են զգալ ստամոքս-աղիքային անհանգստություն լոբի ուտելիս: Բայց դա չի նշանակում, որ պետք է հրաժարվել այս ապրանքից, ընդգծել է Միխայիլ Գինցբուրգը։ Նրա խոսքով՝ այս դեպքում պարզապես պետք է մարզել օրգանիզմը՝ լոբի ուտելով կանոնավոր, բայց շատ փոքր չափաբաժիններով։