Գիտնականները մարդկանց կոչ են անում շաբաթական 14 կարտոֆիլ ուտել. ահա թե ինչու

Մասնագետները բազմիցս նշել են, որ կարտոֆիլը չի կարելի բացառել սննդակարգից։ Այս արմատային բանջարեղենը հարուստ է կալիումով և վիտամին C-ով, իսկ դրա մեջ պարունակվող օսլան նույնիսկ օգտակար է առողջության համար, եթե բանջարեղենն ուտեք խաշած վիճակում։
«Հիմնվելով 24-ժամյա սննդակարգի վերլուծության վրա՝ կարտոֆիլը սննդային մանրաթելերի երկրորդ աղբյուրն է և վիտամին C-ի ամենաբարձր աղբյուրը։ Ուշագրավ է նաև կալիումի բարձր պարունակությունը»,- ընդգծել են գիտնականները։