Բացահայտվել են կարտոֆիլի անսպասելի բուժիչ հատկությունները

image_750x_67bccd81a1d71

Շատերը, ովքեր ցանկանում են նիհարել, բացառում են կարտոֆիլն իրենց սննդակարգից՝ համարելով այն ոչ ամենադիետիկ արտադրանքը։ Այս ամենը օսլայի և ածխաջրերի բարձր պարունակության պատճառով:

Այնուամենայնիվ, այս արմատային բանջարեղենի օգտագործումը կարող է պաշտպանել բազմաթիվ լուրջ հիվանդություններից՝ սրտանոթային հիվանդություններից և ուռուցքաբանությունից: Այս եզրակացությանն են հանգել արտասահմանցի դիետոլոգները, հայտնում է Medzdrav.info-ն՝ վկայակոչելով սկզբնաղբյուրը։

Նման ծանր հիվանդությունները սովորաբար առաջանում են օրգանիզմում օքսիդատիվ գործընթացի պատճառով, որը հրահրվում է ազատ ռադիկալների կողմից։

Երբ շատ վնասակար նյութեր են կուտակվում, առողջական խնդիրներ են առաջանում, պարզաբանել են մասնագետները։ Կարտոֆիլը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են չեզոքացնել ազատ ռադիկալները։

Բացի այդ, եթե դուք պարբերաբար կարտոֆիլ եք ուտում, ապա ձեր աղիքային միկրոբիոմը միշտ կարգին կլինի, ինչը նույնպես կարևոր դեր է խաղում ամբողջ օրգանիզմի առողջության պահպանման գործում:

Սակայն, նշում են մասնագետները, կարտոֆիլից առավելագույն օգուտ ստանալու համար կարևոր է այն ճիշտ եփել։ Եռացնելն ու թխելը համարվում են ամենաառողջարար տարբերակները։ Ավելին, արմատային բանջարեղենը մաքրելու կարիք չունի, որպեսզի պահպանվեն բոլոր սննդանյութերը, այդ թվում՝ քրոմը, կալցիումը, սելենը, յոդը, մագնեզիումը և ցինկը։