Անվանվել է սուրճի երկու տեսակ, որոնք օգտակար են և՛ սրտի, և՛ ուղեղի համար

Սուրճը աշխարհի ամենահայտնի ըմպելիքներից մեկն է։ Բացի այդ, այն օգտակար է, քանի որ կարող է բարելավել սրտանոթային և նյարդային համակարգերի վիճակը։
Daily Mail-ի փորձագետների կարծիքով՝ ֆիլտրացված սուրճն ու էսպրեսսոն երկու լավագույն ըմպելիքներն են։ Ի տարբերություն լուծվող սուրճի, որը համարվում է առավել վնասակար առողջության համար, ֆիլտրով սուրճը նվազեցնում է անոթային հիվանդությունների առաջացման վտանգը։ Այս եզրակացությանն ավելի վաղ էին եկել Նորվեգիայի գիտնականները։ Իսկ ֆիլտրը կարող եք խմել ավելի մեծ քանակությամբ՝ օրական մինչև 4 բաժակ, եթե ակնհայտ հակացուցումներ չկան։
Էսպրեսսոն և էսպրեսսոյի վրա հիմնված ըմպելիքները, ինչպիսիք են կապուչինոն և լատտեն, ազդում են մարմնի մեկ այլ հիմնարար համակարգի՝ նյարդային համակարգի վրա: Լավ սուրճի չափավոր օգտագործումը պաշտպանում է ուղեղը նեյրոդեգեներատիվ դիսֆունկցիաներից (այդ թվում՝ դեմենցիայից):