«Այրում է» ճարպը, ամրացնում եղունգները, փրկում է ապատիայից և ևս 6 լավ պատճառ՝ սպիտակ թուրինջ փորձելու համար

Սպիտակ թուրինջը էկզոտիկ միրգ է, որը կարելի է գտնել գրեթե ցանկացած մթերային սուպերմարկետում:
Բայց քաղցրիկը պարզապես համեղ ցիտրուսային միրգ չէ, որը կարելի է երբեմն ավելացնել ձեր սննդակարգում՝ բազմազանության համար: Այս պտուղները բավականին օգտակար են, հաղորդում է NEWS.ru-ի հրապարակումը։
Սպիտակ թուրինջը պարունակում է B և C վիտամիններ, ինչպես նաև մագնեզիում, կալցիում, կալիում և ֆտոր: Մասնագետները նշում են, որ այս վիտամինի և հանքային բաղադրության շնորհիվ այս մրգերը ամրացնում են իմունային համակարգը, մազերը և եղունգները, պահպանում են ջրի հավասարակշռությունը, նորմալացնում են շաքարի մակարդակը, բարելավում են մաշկի վիճակը, բարձրացնում արտադրողականությունը, օգնում են պայքարել ապատիայի դեմ և նույնիսկ կարողանում են քայքայել ճարպերը, ինչը կարևոր է նիհարողների համար:
Միևնույն ժամանակ, քաղցրիկը ցածր էներգիայի արժեք ունի, և նրա միջուկը 90%-ով բաղկացած է ջրից։ Բացի այդ, այս էկզոտիկ մրգերից պատրաստում են համեղ աղցաններ, օշարակներ, հյութեր, մուրաբաներ։
Այնուամենայնիվ, մասնագետները զգուշացրել են, որ այն կարող է ալերգիա առաջացնել: Այս մրգերը պետք է զգուշությամբ ուտել, եթե ունեք ստամոքսի բարձր թթվայնություն կամ խոցեր: