Այս միրգը կփրկի ձեր հոդերն ու ոսկորները. շտապ ավելացրեք այն ձեր սննդակարգում

Կիվին ոչ միայն համեղ, այլև չափազանց առողջարար միրգ է, որը կարևոր տեղ է գրավում տարբեր ազգերի խոհանոցում։ Հարավային Չինաստանի այս էկզոտիկ միրգը հայտնի է դարձել ոչ միայն իր քաղցր և թթու համով, այլև կոլագենի և վիտամին C-ի յուրօրինակ հատկություններով:
Կոլագենը առանցքային սպիտակուց է, որն ապահովում է առողջ ոսկորները, հոդերը և մաշկը: Այն տալիս է հյուսվածքներին առաձգականություն և ամրություն, ինչպես նաև կարևոր դեր է խաղում դրանց վերականգնման գործում։ Այնուամենայնիվ, տարիքի հետ բնական կոլագենի արտադրությունը նվազում է, ինչը կարող է հանգեցնել տարբեր խնդիրների, ինչպիսիք են հոդացավը, փխրուն ոսկորները, մաշկի առաձգականության կորուստը և նույնիսկ վատ տրամադրությունը:
Կիվին վիտամին C-ի լավագույն բնական աղբյուրներից մեկն է: Այս վիտամինը ոչ միայն ամրացնում է իմունային համակարգը, այլև խթանում է կոլագենի արտադրությունը: Մադրիդի Complutense համալսարանի ուսումնասիրության համաձայն, որը մեջբերում է իսպանական Heraldo թերթը, կանաչ կիվիը երկու անգամ ավելի շատ վիտամին C է պարունակում, քան նարինջը, ինչը հատկապես արժեքավոր է դարձնում առողջ մաշկի և հոդերի պահպանման համար:
Բացի այդ, կիվին հարուստ է բջջանյութով, կալիումով և վիտամին E-ով: Այս սննդանյութերն օգնում են բարելավել մարսողությունը, իջեցնել վատ խոլեստերինը, վերահսկել արյան ճնշումը և նույնիսկ բարելավել ձեր տրամադրությունը՝ ազատելով էնդորֆիններ:
Ամրացնում է հոդերը և ոսկորները. Վիտամին C-ի և կոլագենի բարձր պարունակության շնորհիվ կիվին օգնում է պահպանել առողջ ոսկորները և հոդերը՝ նվազեցնելով օստեոպորոզի և արթրիտի վտանգը:
Մաշկի վիճակի բարելավում. Վիտամին C-ն նպաստում է կոլագենի արտադրությանը, որը մաշկին հաղորդում է առաձգականություն և ամրություն, ինչպես նաև պաշտպանում է շրջակա միջավայրի վնասակար ազդեցություններից:
Իմունային համակարգի աջակցություն. վիտամին C-ով հարուստ կիվին հիանալի է իմունային համակարգի ամրապնդման և վարակների դեմ պայքարելու համար:
Քաշի վերահսկում. Իր հագեցնող հատկության շնորհիվ կիվին օգնում է խուսափել կերակուրների միջև ընկած խորտիկներից, ինչը հատկապես կարևոր է նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց քաշին:
Կանխարգելում է փորկապությունը: Բջջանյութի բարձր պարունակությունը օգնում է բարելավել մարսողությունը և կանխում փորկապությունը:
Չնայած այն հանգամանքին, որ կիվին վաղուց համարվում է էկզոտիկ միրգ, այն արդեն հաստատուն տեղ է գտել շատերի սննդակարգում։ Այն կարելի է թարմ ուտել, ավելացնել աղցանների, սմուզիների, աղանդերի մեջ և նույնիսկ օգտագործել որպես սոուսների և մարինադների բաղադրիչ: