Այս ըմպելիքը նվազեցնում է սրտի կաթվածի վտանգը 20 տոկոսով

Օրական 3 բաժակ կանաչ թեյ խմելը կարող է նվազեցնել սրտի կաթվածի վտանգը 20 տոկոսով, ասել է թերապeuտ Զարեմա Տենը: Բժիշկը NEWS.ru-ի հետ զրույցում բացատրել է այս ըմպելիքի բուժիչ ազդեցությունը։
Բժիշկը նշել է, որ կանաչ թեյը նվազեցնում է վատ խոլեստերինի մակարդակը, ինչը նվազեցնում է սրտի կաթվածի վտանգը։ Այն նաև օգտակար է անվանել նաև նյութափոխանակությունը արագացնելու, անհանգստությունը նվազեցնելու և 2-րդ տիպի շաքարախտի ռիսկը նվազեցնելու համար։
Կանաչ թեյի EGCG կատեխինը դանդաղեցնում է բջիջների ծերացումը։ «Այն կարող է ճնշել նաև քաղցկեղի բջիջների աճը, ինչը հաստատվել է կենդանիների հետազոտություններում»,- հավելել է բժիշկը։