Ամուր ոսկորների և միշտ սուր տեսողության համար․ անվանվել է ամենաառողջարար բանջարեղենը

Գաստրոէնտերոլոգ Դարիա Ուտյումովան բացատրել է, թե որ բանջարեղենի բժիշկներն են ամենաօգտակարը համարում։
Մասնագետի կարծիքով՝ սննդանյութերի ամենաբարձր կոնցենտրացիան ունի բրոկկոլին։ 100 գ կաղամբը պարունակում է C և K վիտամինների գրեթե ամենօրյա պահանջը: Երկու նյութերն էլ չափազանց կարևոր են մարդու օրգանիզմի համար. հետևաբար, վիտամին C-ն կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, պատասխանատու է էնդոկրին գեղձերի գործառույթների համար, ամրացնում է իմունային համակարգը, պայքարում է սթրեսի և օքսիդացման դեմ, նշել է «Գազետայի»-ի զրուցակիցը:
Վիտամին K-ն, ասել է գաստրոէնտերոլոգը, օգնում է պահպանել արյան նորմալ մակարդումը և ամրացնում ոսկորները։ Կալցիումն ու մագնեզիումը, որոնք կարելի է ստանալ նաև բրոկկոլիից, ոչ պակաս օգտակար են ամուր և խիտ ոսկրային հյուսվածքի ձևավորման համար։
Դարյա Ուտյումովան ընդգծել է, որ բրոկոլին հիանալի կերպով աջակցում է մարսողությանը և ամբողջ ստամոքս-աղիքային համակարգի աշխատանքին։ Դրան օգնում են մանրաթելերը, որոնք առատ են բանջարեղենում։
Բրոկկոլին պարունակում է նաև լյուտեին և կարոտինոիդներ՝ նյութեր, որոնք կարևոր են առողջության և տեսողության սրության համար։
«Այս նույն նյութերն օգնում են չեզոքացնել ազատ ռադիկալների ազդեցությունը, որոնք տարիքի հետ քայքայում են ցանցաթաղանթը»,- եզրափակել է մասնագետը։